Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Budincă Praliné

Vizite: 3267
Timp preparare: 60min
Dificultate: redusa
Rețetă Budincă Praliné
1320

CALORII

4

PORTII

Ingrediente/compozitie:

500 ml lapte (3,8 %)
100 g ciocolata amaruie (75-85% cacao)
80-100 g zahar
30 g amidon de porumb
1-2 linguri Disaronno Amaretto/ lichior de migdale (optional)

Preparare:

Se caramelizeaza zaharul. Atentie, daca îl caramelizati prea mult, devine usor amarui. Asta nu este neaparat o problema pentru cei care prefera budinca cu o usoara tenta amaruie. Se opreste 2-3 linguri de lapte, iar restul se toarna peste zaharul ars. Dupa ce caramelul s-a dizolvat în lapte, se amesteca amidonul cu laptele pus deoparte, si se toarna în laptele caramelizat. Se lasa sa traga un clocot, pâna se îngroasa. Se adauga ciocolata si se amesteca bine, pâna se omogenizeaza complet. Apoi se adauga ciocolata rupta bucati si amaretto, si se toarna în cupe, forme, paharele... Se lasa la racorit, apoi se serveste cu maaaare pofta!
Are o textura fina si delicata, totusi este stabila. Se poate turna si în forme, care se pot rasturna pe farfurii, apoi servi pe oglinda de fructe sau sos de ciocolata, cocos...


Analiza ingredientelor rețetei Budincă Praliné:

Amidon de porumb - Zeamil
Avantaje: Ingredient versatil....
Dezavantaje: Cinține multe calorii, fără fibre, proteine sau grăsimi....
Ciocolată amăruie cu peste 70% masă de cacao
Avantaje: Ciocolata amăruie cu peste 70% cacao ajută la reducerea stresului, sănătatea ficatului È™i a inimii. Ciocolata neagră conÈ›ine de două ori mai mulÈ›i antioxidanÈ›i decât ciocolata cu lapte È...
Dezavantaje: Ciocolata amăruie conține grăsimi - consumați cu moderație....
Lapte integral (3,25 procente grăsime)
Avantaje: Laptele integral este o sursă bună de vitamina D, riboflavină, vitamina B12, calciu și fosfor. ...
Dezavantaje: Laptele integral este bogat în grăsimi saturate, iar o mare parte din caloriile pe care le furnizează provin din zaharuri. Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza si...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire