Rețetă Bulgur
Vizite: 5844
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
294
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 1/2 ceasca bulgur- 1/2 ceasca stafide taiate
- 1 ceasca apa fiarta
Preparare:
Se amesteca bulgurul si stafidele intr-un bol de sticla. Se adauga apa fierbinte, se acopera bine si se lasa pana cand apa se absoarbe, cam o ora.Se serveste bulgurul stropit cu putin ulei de masline sau amestecat cu iaurt si fructe proaspete taiate felii.
Analiza ingredientelor rețetei Bulgur:
Bulgur gătit
Avantaje: Bulgurul este o sursă bună de fibre alimentare, proteine, niacină și fier, având un conținut scăzut de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Nu se recomandă celor care suferă de boala celiacă....
Stafide
Avantaje: Stafidele nu conțin grăsimi saturate și colesterol.
Sunt bune în caz de hipertensiune arterială, retenție de fluide, energie insuficientă, anemie și constipație....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de stafide provine din zaharuri.
Stafidele uscate din comerț pot fi tratate cu sulf și învelite în ulei mineral - îndepărtați acești aditivi spălându-le...