Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Castraveți în oțet

Vizite: 2072
Timp preparare: 50min
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

- castraveti,
- otet de 9 grade,
- sare,
- zahar,
- piper macinat sau boabe,
- hrean.

Preparare:

Pentru conservare in otet, se aleg castraveti mici. Lichidul se prepara din 2 parti apa si o parte otet. La 1 l de lichid se pune 25 g sare si 10 g zahar.

Se calculeaza ca lichidul sa fie circa jumatate din capacitatea borcanelor.

Acesta se fierbe numai 5 minute, cu 1-2 foi de dafin, putin cimbru, marar si frunza de telina, apoi se mai lasa sa stea 10 minute luat de pe foc, ca sa se aromeze bine.

Lichidul se toarna peste castraveti, dupa ce s-au pus in fiecare borcan putin piper macinat sau boabe si 2-3 felii de hrean deasupra.

Borcanele se umplu pana sus si se leaga imediat, cu celofan dublu, apoi se aseaza in camara. Castravetii nu vor mai fermenta, insa vor fi acri.


Analiza ingredientelor rețetei Castraveți în oțet:

Castravete
Avantaje: Castravetele este o sursă bună de vitamina C, vitamina K, potasiu, vitamina A, magneziu și fosfor. Favorizează hidratarea organismului, conținând 95% apă. Castraveții prezintă efecte benefi...
Dezavantaje: Pot prezenta o concentrație crescută de cucurbitacine, ce conferă gustul amar intens și pot cauza efecte adverse....
Hrean rădăcină

Rădăcina de hrean gătită.

Hreanul se folosește cel mai bine ca sos puternic, cu carne și pește în ulei.

...
Dezavantaje: Persoanele cu probleme de tiroidă trebuie să consume hrean în cantități reduse, deoarece conține goitrogeni....
Oțet alimentar
Oțetul, cu excepția celui balsamic, poate fi aromatizat și condimentat cu ardei iute, ierburi și chiar fructe....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire