Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Chec cu caise și migdale

Vizite: 1373
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1778

CALORII

Ingrediente/compozitie:

1 cantitate compozitie pandispan:
- 175 g migdale macinate,
- 100 g caise uscate taiate bucati

Ornare:
- 150 g branza dulce vanilata,
- 1 conserva de 400 g caise jumatati, scurse si taiate felii subtiri

Preparare:

Se incinge cuptorul la 170 grade C. Se unge o forma rotunda de 23 cm diametru. Se tapeteaza cu hartie. Se face checul: inainte de a ingloba albusurile in compozitie, amestecati usor in ea migdalele pisate si caisele uscate. Incorporati albusurile. Turnati compozitia in forma si nivelati. Coaceti in centrul cuptorului 1 1/2 ora pana devine ferma la atingere.

Ornarea: puneti cu lingura branza dulce deasupra si aranjati felii de caise in cercuri concentrice. Puteti obtine branza dulce vanilata adaugand cateva picaturi de esenta de vanilie si 1 lingura zahar tos in branza proaspata. Amestecati bine.


Analiza ingredientelor rețetei Chec cu caise și migdale:

Branză slabă de vacă
Avantaje: Brânza previne apariția cariilor prin creșterea ph-ului salivei (stimuleaza producția de salivă alcalină), inhibă activitatea bacteriilor ce formeaza carii și împiedică distrugerea smalțulu...
Caise uscate
Avantaje: Caisele uscate sunt o sursă bună de vitamina A, fibre alimentare și potasiu, având un conținut scăzut de grăsimi saturate, colesterol și sodiu. Caisele uscate sunt bune în caz de constipa...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de caisele uscate provin din zaharuri, motiv pentru care trebuie să fie evitate de diabetici. Caisele uscate conțin sulfiți (dioxid de sulf), pentru a le pă...
Compot de caise
Avantaje: Compotul de caise este o sursă bună de vitamina A, având un conținut scăzut de grăsimi saturate și sodiu....
Dezavantaje: Caisele din compot își pierd efectul benefic al fibrelor (sunt distruse prin căldură), au un indice glicemic mai mare și îngrașă mai tare, chiar fără adaos de zahăr....
Migdale prăjite
Avantaje: Migdalele prăjite conțin vitamina E, magneziu, acid folic, calciu, fosfor și potasiu....

Căutați rețete culinare după denumire