Rețetă Ciorbă pescărească
Vizite: 1219
Timp preparare: N/A
Dificultate: medie
5712
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 1 kg de peste,- un ardei gras,
- o rosie,
- 2 cepe,
- sare,
- boia
Preparare:
Se spala, se curata si se taie bucati pestele. Sira spinarii, inotatoarele si capul se fierb in 2 l de apa impreuna cu ceapa taiata.Cand au dat in clocot, se adauga sare, boia, ardeiul si rosia. Dupa ce au fiert se scot si se trec printr-o sita. Supa se drege cu acest sos. Se pun apoi bucatile de peste si se fierb in continuare. Se poate servi cu smantana, zeama de lamaie, ardei iute si/sau verdeata, dupa preferinte.
Analiza ingredientelor rețetei Ciorbă pescărească:
Ardei gras verde
Avantaje: Ardeiul verde este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C, K, B6, potasiu, magneziu, tiamină, niacină și acid folic.
Ardeii sunt buni în caz de afecțiuni ale pielii și membranei muco...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de ardeiul verde provine din zaharuri.
Ardeii grași roșii și galbeni conțin aproape de două ori mai multă vitamina C decât cei verzi....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge.
Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor.
Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri.
Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian.
Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...