Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Ciuperci cu smântână și piept de pui

Vizite: 7706
Timp preparare: 60min
Dificultate: redusa
Rețetă Ciuperci cu smântână și piept de pui
3313

CALORII

5

PORTII

Ingrediente/compozitie:

-900 gr smantana
-1 piept de pui
-1 kg ciuperci
-2 cepe mari
-1 capatana usturoi potrivita
-piper dupa gust
-sare dupa gust

Preparare:

Pentru inceput punem pieptul de pui la fiert in 1,5 litri ( ATENTIE ! zeama de la pieptul de pui o s-o folosim), dupa ce am curatat si spalat ciupercile le punem si pe ele la fiert in alta oala, dupa ce au fiert ciupercile( ATENTIE ! zeama de la ciuperci se arunca).Curatam ceapa si usturoiul.Luam o tigaie inalta sau o olicica inalta in care punem ulei cat dorim si punem la incins, adaugam ceapa tocata marunt si usturoiul pisat cu putina sare cat sa le inmoaie, in timpul acesta luam pieptul de pui fiert si il taiem cubulete mici,mici,dupa ce s-a inmuiat ceapa si usturoiul,adaugam pieptul de pui cubulete,ciupercile fierte,piper si sare dupa gust,le calim foarte putin si adaugam zeama de la pieptul de pui cat sa cuprinda tot continutul din tigaie sau oala, lasam la foc mare astupata cu un capac sa fiarba pana cand nu mai exista pic de apa in tigaie sau oala.Oprim focul si dam deoparte tigaia sau oala timp in care mai amestecam din cand in cand in ea sa se mai raceasca, dupa ce s-au mai racit puteti adauga smantana peste continut. Se poate servii cu mamaliga sau goala, calda sau rece.
Va doresc pofta buna.


Analiza ingredientelor rețetei Ciuperci cu smântână și piept de pui:

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Ciuperci, fierte
Avantaje: Ciupercile fierte sunt o sursă bună de fibre alimentare, vitamina C, riboflavină, niacină, fier, fosfor, potasiu, zinc și seleniu. Ele conțin și vitamina D, tiamină, vitamina B6, acid folic ș...
Dezavantaje: Pot provoca reacții alergice....
Piept de pui fiert
Avantaje: Consumul de pui fiert ajută la procesul de pierdere în greutate....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Usturoi
Avantaje: Este bogate în vitamine, minerale și compuși fitochimici. Conferă o aromă unică preparatelor culinare. Are efect cardioprotector și antihipertensiv ușor. Are rol antimicrobian și antibacte...
Dezavantaje: Conferă mirosul neplăcut al respirației și al corpului. Poate cauza disconfort gastric, poate intensifica simptomele ulcerelor gastrice sau ale colonului iritabil. Mirosul respirației și al gu...

Căutați rețete culinare după denumire

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.