Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Cod cu roșii

Vizite: 2516
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
43

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 20 g de file de cod
- cateva picaturi de suc de lamaie
- 1 rosie
- sare

Preparare:

Se opareste si se decorjeste rosia. Se taie cubulete indepartand semintele. Se caleste 5 minute intr-o tigaie de teflon amestecand in continuu. Se sareaza usor. Se pune fileu de cod in 0,25 l de apa sarata clototita si cu picaturile de lamaie.
Se lasa sa fiearba timp de 5 minute si apoi se strecoara.
Se piseaza piureu si se acopera cu rosia calita


Analiza ingredientelor rețetei Cod cu roșii:

Cod
Avantaje: Codul conține vitamina A, fosfor, potasiu, acid folic și proteine....
Dezavantaje: Codul conține mult colesterol. Bolnavii de gută trebuie să evite codul....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Zeamă de lămâie
Avantaje: Zeama de lămâie stimulează activitatea pancreasului și ficatului. Datorită efectelor antibacteriene este eficient împotriva durerilor în gat, ulcerelor bucale și gingivitei....

Căutați rețete culinare după denumire