Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Compot de caise

Vizite: 2431
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1280

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 kg caise
- 200 g zahar
- 1 pastila aspirina

Preparare:

Se aleg caise tari, se spala si se pun in borcane, intregi sau taiate in jumatati. Intre timp se dizolva zaharul in apa calduta, se repartizeaza in borcane.
Se completeaza borcanele tot cu apa calduta, pana la 2-3 cm sub "buza" borcanului.
Se repartizeaza pastila de aspirina pisata, peste continutul bocanelor, se acopera cu celofan ud pus in doua, se leaga cu sfoara uda si se aseaza intr-un vas inalt.
Pe fundul vasului se pun ziare vechi, iar borcanele se infasoara si ele cu ziare, sau panza, se umple vasul cu apa calduta pana ajunge la 1 cm de sfoara cu care sunt legate borcanele si se lasa sa fiarba incet, in clocote mici.
Cand apa din vas a inceput sa clocoteasca, se reduce focul pana clocotele devin abea perceptibile si se mai lasa pe foc 30 minute;
Se ia vasul de pe foc, se acopera cu prosoape groase si se lasa pana a doua zi.


Analiza ingredientelor rețetei Compot de caise:

Caise
Avantaje: Acest aliment este sărac în grăsimi saturate și sodiu, fiind o sursă bună de fibre alimentare, potasiu, vitamina A și vitamina C. Caisele sunt excelente pentru piele, inimă și respirație....
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de caise provin din zaharuri....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire