Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Compot de gutui

Vizite: 1450
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
6280

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 4 kg gutui,
- 1 kg zahar,
- cca. 4 l apa,
- 1/2 baton vanilie sau vanilina

Preparare:

Gutuile se spala si se curata de coaja, se taie in sferturi si li se scoate mijlocul tare si pietros. Din coji si din partea din mijloc cu samburi se prepara peltea. Restul se taie in felii de 1 1/2 cm grosime.

Siropul se fierbe cu vanilia si cind da in clocot,se adauga feliile de gutui, cate incap, ca sa fie bine cuprinse de sirop. Se lasa sa fiarba circa 10 minute, in clocote mici, acoperite, pana se inmoaie putin, apoi se scot cu spumiera sau cu strecuratoarea si se pun intr-o cratita. Se continua cu celelalte la fel.

Se aseaza in borcane si se toarna siropul caldut peste ele. Borcanele se leaga si se sterilizeaza.


Analiza ingredientelor rețetei Compot de gutui:

Gutuie
Avantaje: Gutuia este o sursă excelentă de vitamina C, zinc, potasiu, cupru, fier și fibre alimentare....
Dezavantaje: Fructele crude pot provoca iritații la nivelul gâtului și pot provoca dificultăți de respirație....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire