Rețetă Compot de prune
Vizite: 1816
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
6308
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 5 kg prune,- 1 kg zahar,
- 3 l apa,
- 2 cuisoare,
- o lingurita rasa de scotisoara.
Preparare:
Zaharul, apa si mirodeniile nemacinate se pun intr-o oala de 6-8 l. Cand siropul clocoteste, se adauga circa 1/4 din prunele spalate si curatate de codite, se amesteca cu lingura in sirop, ca sa se infierbinte toate un minut, apoi, fara sa clocoteasca, se scot cu strecuratoarea si se pun intr-o cratita; cand siropul clocoteste din nou, se pun alte prune la fel, pina cind se termina toata cantitatea.Prunele se asaza nepresate in borcane, lasand un spatiu liber de 2-3 cm pana la gura acestora. Siropul se lasa sa se mai raceasca, apoi se toarna uniform peste ele, psna la acelasi nivel. Borcanele se leaga si se sterilizeaza in apa. Daca se lucreaza corect la legat si sterilizat, nu e nevoie de nici un conservant.
Analiza ingredientelor rețetei Compot de prune:
Cuișoare
Avantaje: Cuișoarele sunt un antiseptic puternic și un stimulent pentru circulație. Se pot adăuga în ceai, pentru mai multa energie....
Prune
Avantaje: Prunele sunt o sursă excelentă de vitamina C, vitamina K, fibre alimentare și vitamina A.
Sunt bune pentru inimă și circulație, precum și în tratarea retenției de fluide.
Prunele au efe...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de prune provine din zaharuri.
Consumul excesiv de prune poate provoca diaree....
Scorțișoară
Avantaje: ScorÈ›iÈ™oara conÈ›ine uleiuri care împiedică dezvoltarea bacteriilor È™i fungilor, are proprietăți anti-inflamatorii, îmbunătățeÈ™te circulaÈ›ia È™i ar putea fi benefică în cazul unor afecÈ...
Dezavantaje: Scorțișoara conține coumarin, o substanţă care poate fi toxică pentru organism, afectând ficatul....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...