Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Cremă de dovlecei

Vizite: 6598
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
447

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 kg dovlecei
- 1 praz (doar partea alba)
- 1 cub de concentrat de legume
- 40 g unt

Preparare:

Se spala dovleceii si se taie cubulete.
Se curata partea alba a prazului. Se taie rondele subtiri. Se topeste cubul de concentrat intr-un litru de apa fiarta. Nu se pune sare pentru ca este destul de sarat cu concentratul de legume.
Legumele se pun in oala cu bulion. Se acopera si se lasa sa fiarba 10 minute.
Se trece totul prin blender sa se faca o crema.
La final se adauga untul.


Analiza ingredientelor rețetei Cremă de dovlecei:

Dovlecel (zucchini)
Avantaje: Conține puține calorii. Are un conținut dens nutritiv, are numeroase vitamine și minerale. Poate avea beneficii cardiovasculare, antidiabetice și gastroprotectoare. ...
Dezavantaje: Poate cauza, deși în rare cazuri, alergii sau disconfort gastric. ...
Praz
Avantaje: Prazul este bogat în vitamina A, C, K, acid folic, dar conține și fibre alimentare, vitamina B6, fier și magneziu. Este benefic pentru afecțiunile pieptului și ale vocii și pentru dureri în...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire