
Rețetă Cremă de mere
Vizite: 1454
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
849
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 500 g mere- 1/2 pahar vin
- 3 buc oua
- coaja rasa de lamaie
- 4 linguri zahar
Preparare:
Se fierb merele in coaja.Se curata calde si se dau prin sita.
Se amesteca zaharul cu merele, galbenusurile, vinul si coaja de lamaie.
Se bate bine compozitia tinand-o la foc mic pana da in clocot.
Se da deoparte si se adauga albusurile batute spuma.
Se pune in cupe si se da la rece.
Analiza ingredientelor rețetei Cremă de mere:
Mere
Avantaje: Acest aliment este o sursă bună de fibre alimentare și vitamina C.
Merele sunt bune pentru inimă È™i circulaÈ›ie. Pectina ajută organismul să elimine colesterolul È™i îl protejează de poluanÈ...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provine din zaharuri.
Semințele merelor conțin o substanță numită amigdalică ce poate fi toxică pentru organism, dacă este ingerată...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor.
Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită.
Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate.
Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Vin alb de masă
Avantaje: Vinul alb de masa are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu....
Dezavantaje: O mare parte a caloriilor furnizate de vinul alb de masa provine din zaharuri si alcool....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...