Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Cremă de mere

Vizite: 1341
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
849

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 500 g mere
- 1/2 pahar vin
- 3 buc oua
- coaja rasa de lamaie
- 4 linguri zahar

Preparare:

Se fierb merele in coaja.

Se curata calde si se dau prin sita.

Se amesteca zaharul cu merele, galbenusurile, vinul si coaja de lamaie.

Se bate bine compozitia tinand-o la foc mic pana da in clocot.

Se da deoparte si se adauga albusurile batute spuma.

Se pune in cupe si se da la rece.


Analiza ingredientelor rețetei Cremă de mere:

Mere
Avantaje: Acest aliment este o sursă bună de fibre alimentare și vitamina C. Merele sunt bune pentru inimă și circulație. Pectina ajută organismul să elimine colesterolul și îl protejează de poluan...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provine din zaharuri. Semințele merelor conțin o substanță numită amigdalică ce poate fi toxică pentru organism, dacă este ingerată...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Vin alb de masă
Avantaje: Vinul alb de masa are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu....
Dezavantaje: O mare parte a caloriilor furnizate de vinul alb de masa provine din zaharuri si alcool....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire