Rețetă Cremă de mere coapte cu pișcoturi
Vizite: 5069
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
326
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 2 mere- 2 linguri zahar
- 1 albus
- 2-3 piscoturi
Preparare:
Se coc merele in cuptor, se scot samburii si se dau printr-o strecuratoare emailata. Se amesteca cu o lingura de lemn, zaharul si albusul pana devin spuma, apoi se incorporeaza pasta de mere obtinuta. Se pune compozitia intr-un castron si see presara deasupra cateva nuci pisate si 2-3 piscoturi rupte in doua (optional se pot inmuia in lapte sau suc de fructe).Analiza ingredientelor rețetei Cremă de mere coapte cu pișcoturi:
Albuș de ou
Avantaje: *Albușul de ou nu conține grăsimi saturate și colesterol, fiind o sursă buna de proteine, riboflavină și seleniu.
Albusul de ou contine aproximativ 90% apa si este considerat partea ”light...
Dezavantaje: *Albușul de ou are un conținut ridicat de sodiu.
Cu toate ca albusul contine o cantitate mare de proteine, nu este recomandat a se consuma crud, deoarece nu poate fi digerat. De fapt, albusul con...
Mere
Avantaje: Acest aliment este o sursă bună de fibre alimentare și vitamina C.
Merele sunt bune pentru inimă și circulație. Pectina ajută organismul să elimine colesterolul și îl protejează de poluan...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provine din zaharuri.
Semințele merelor conțin o substanță numită amigdalică ce poate fi toxică pentru organism, dacă este ingerată...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...