Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Dovlecei cu brânză

Vizite: 8287
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
85

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 4 dovlecei
- 50 g de iaurt
- 1 lingura de branza de vaci
- 1 lingurita de patrunjel tocat
- 1 lingura de ulei
- sare

Preparare:

Se spala dovleceii fara sa se curate de coaja.
Se taie in jumatati, pe lungime si cu o lingurita se scoate numai miezul cu seminte, lasand marginea cat este de groasa.
Se sareaza. Se aseza intr-un vas termorezistent unii langa altii si se stropesc cu ulei.
Se pun in cuptorul cu microunde 9 minute la putere maxima sau in cuptor 12 minute. Cand dovleceii sunt fierti, se mai lasa 5-6 minute sa se raceasca. Intre timp, se amesteca iaurtul, branza de vaci si patrunjelul tocat. Se umplu dovleceii cu aceasta compozitie.
Se pun din nou la cuptor 2-3 minute.


Analiza ingredientelor rețetei Dovlecei cu brânză:

Dovlecel (zucchini)
Avantaje: Conține puține calorii. Are un conținut dens nutritiv, are numeroase vitamine și minerale. Poate avea beneficii cardiovasculare, antidiabetice și gastroprotectoare. ...
Dezavantaje: Poate cauza, deși în rare cazuri, alergii sau disconfort gastric. ...
Iaurt integral
Avantaje: Iaurtul integral este o sursă bună de riboflavină, calciu și fosfor. Iaurtul este recomandat în caz de diaree cauzată de antibiotice, la prevenirea și tratamentul osteoporozei, pentru majori...
Dezavantaje: Iaurtul integral este bogat în grăsimi saturate....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...

Căutați rețete culinare după denumire