Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Dovlecei cu brânză

Vizite: 7225
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
85

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 4 dovlecei
- 50 g de iaurt
- 1 lingura de branza de vaci
- 1 lingurita de patrunjel tocat
- 1 lingura de ulei
- sare

Preparare:

Se spala dovleceii fara sa se curate de coaja.
Se taie in jumatati, pe lungime si cu o lingurita se scoate numai miezul cu seminte, lasand marginea cat este de groasa.
Se sareaza. Se aseza intr-un vas termorezistent unii langa altii si se stropesc cu ulei.
Se pun in cuptorul cu microunde 9 minute la putere maxima sau in cuptor 12 minute. Cand dovleceii sunt fierti, se mai lasa 5-6 minute sa se raceasca. Intre timp, se amesteca iaurtul, branza de vaci si patrunjelul tocat. Se umplu dovleceii cu aceasta compozitie.
Se pun din nou la cuptor 2-3 minute.


Analiza ingredientelor rețetei Dovlecei cu brânză:

Dovlecel (zucchini)
Avantaje: Conține puține calorii. Are un conținut dens nutritiv, are numeroase vitamine și minerale. Poate avea beneficii cardiovasculare, antidiabetice și gastroprotectoare. ...
Dezavantaje: Poate cauza, deși în rare cazuri, alergii sau disconfort gastric. ...
Iaurt integral
Avantaje: Iaurtul integral este o sursă bună de riboflavină, calciu și fosfor. Iaurtul este recomandat în caz de diaree cauzată de antibiotice, la prevenirea și tratamentul osteoporozei, pentru majori...
Dezavantaje: Iaurtul integral este bogat în grăsimi saturate....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...

Căutați rețete culinare după denumire

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.