Rețetă Dovlecei cu maioneză
Vizite: 2075
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
Ingrediente/compozitie:
- 2-3 dovlecei mai tineri,- sare,
- 250-300 g maioneza sau alte sosuri cu maioneza.
Preparare:
Dupa ce s-au curarat de coaja, dovleceii se taie in jumatati, pe lungime, si li se scoate mijlocul cu semintele, cu o lingura. Jumatatile se fierb 15-20 minute in apa clocotita, putin sarata, fara sa se moaie prea mult.Se rastoarna in strecuratoare, asezandu-se jumatatile cu partea dinauntru in jos, ca sa se scurga mai bine de apa, unde se lasa pana cand se racesc. Se taie in felii de 2 cm si fisiile in cuburi.
La maioneza, se adauga, pentru a fi mai picanta, sare, acreala si mustar, iar pentru aroma se pune neaparat marar taiat marunt si dupa aceea, se amesteca cu dovleceii usor, ca sa nu se zdrobeasca.
Se aseaza pe platou si se orneaza cu masline si gogosari.
Analiza ingredientelor rețetei Dovlecei cu maioneză:
Dovlecel (zucchini)
Avantaje: Conține puține calorii.
Are un conținut dens nutritiv, are numeroase vitamine și minerale.
Poate avea beneficii cardiovasculare, antidiabetice și gastroprotectoare.
...
Dezavantaje: Poate cauza, deși în rare cazuri, alergii sau disconfort gastric. ...
Maioneză
Avantaje: Fiind prezenta in diverse tipuri si de brand-uri, precum cu ulei de rapita, light sau fara grasimi, maioneza contine si o varietate de calorii. Cu toate acestea, o lingura obisnuita de maioneaza conti...
Dezavantaje: Maioneza conține grăsimi trans....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...