Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Dovlecei umpluți

Vizite: 2928
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

- 2 dovlecei mici
- 1 morcov mic
- 1 ceapa mica
- 2 linguri de piept de pui maruntit cu cutitul
- 2 linguri orez
- suc de rosii sau doua rosii bine coapte

Preparare:

Dovleceii se curata de coaja, se taie pe jumatate si se scobesc de seminte cu o lingurita.
Carnea de pui se toaca marunt cu cutitul dupa care se amesteca cu orezul bine spalat, morcovul si ceapa date pe razatoarea mica. Se adauga sare si cu amestecul astfel obtinut se umplu jumatatile de dovlecel.
Dovleceii umpluti se aseaza intr-un vas mic cu capac, se pune apa cat sa-i acopere si se dau la cuptor. Dupa 30 minute, se adauga sucul de rosii sau rosiile date pe razatoare, se intorc dovleceii si se mai lasa la cuptor pana cand orezul e bine fiert.


Analiza ingredientelor rețetei Dovlecei umpluți:

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Dovlecel (zucchini)
Avantaje: Conține puține calorii. Are un conținut dens nutritiv, are numeroase vitamine și minerale. Poate avea beneficii cardiovasculare, antidiabetice și gastroprotectoare. ...
Dezavantaje: Poate cauza, deși în rare cazuri, alergii sau disconfort gastric. ...
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Orez alb, fiert
Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus. Sursă rapidă de energie....
Dezavantaje: Indice glicemic ridicat....
Piept de pui cu piele - fript pe grătar
Avantaje: Pieptul de pui conține proteine, niacină, vitamina B6 și are un conținut scăzut de sodiu....
Dezavantaje: Pieptul de pui conține mult colesterol....
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...

Căutați rețete culinare după denumire