
Rețetă Dovlecel cu oregano
Vizite: 4427
Timp preparare: 10min
Dificultate: redusa
43
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 650 g dovlecel- 1 lingurita oregano
- 1 lingurita unt
Preparare:
Dovlecelul se pune la fiert in apa clocotita. Cand se inmoaie suficient, se adauga untul si se condimenteaza cu oregano si piper dupa gust.Analiza ingredientelor rețetei Dovlecel cu oregano:
Dovlecel (zucchini)
Avantaje: Conține puține calorii.
Are un conținut dens nutritiv, are numeroase vitamine și minerale.
Poate avea beneficii cardiovasculare, antidiabetice și gastroprotectoare.
...
Dezavantaje: Poate cauza, deși în rare cazuri, alergii sau disconfort gastric. ...
Oregano
Avantaje: Oregano este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, acid folic, vitamina E, vitamina K, calciu, fier, magneziu, vitamina B6 și potasiu....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor.
În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate.
Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....