Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Dovlecel cu sos de smântână

Vizite: 3057
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
182

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 dovlecel mijlociu
- 150 ml lapte
- 1 lingurita smantana
- 10-15 g fulgi de orez (sau alte cereale instant pentru copii)
- 2 lingurite ulei de masline sau unt (cat o nuca)

Preparare:

Se fierbe dovlecelul (dupa ce s-a curatat atat de coarja cat si de samburii si s-a taiat cubulete) in putina apa, cu un varf de cutit de sare. Separat se amesteca laptele cu cerealele, uleiul si smantana si se fierb 15 minute. Se obtine o crema groasa.
Se adauga peste dovlecel si se mai fierbe totul
inca 10 minute.


Analiza ingredientelor rețetei Dovlecel cu sos de smântână:

Dovlecel (zucchini)
Avantaje: Conține puține calorii. Are un conținut dens nutritiv, are numeroase vitamine și minerale. Poate avea beneficii cardiovasculare, antidiabetice și gastroprotectoare. ...
Dezavantaje: Poate cauza, deși în rare cazuri, alergii sau disconfort gastric. ...
Lapte degresat
Avantaje: Laptele degresat este o sursă excelentă de proteine, riboflavină, calciu, fosfor, vitamina B12 și potasiu. În plus, laptele degresat are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Dezavantaje: Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza simptomele de la laptele de vaca....
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...

Căutați rețete culinare după denumire