Rețetă Dovlecel cu sos de smântână
Vizite: 3166
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
182
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 1 dovlecel mijlociu- 150 ml lapte
- 1 lingurita smantana
- 10-15 g fulgi de orez (sau alte cereale instant pentru copii)
- 2 lingurite ulei de masline sau unt (cat o nuca)
Preparare:
Se fierbe dovlecelul (dupa ce s-a curatat atat de coarja cat si de samburii si s-a taiat cubulete) in putina apa, cu un varf de cutit de sare. Separat se amesteca laptele cu cerealele, uleiul si smantana si se fierb 15 minute. Se obtine o crema groasa.Se adauga peste dovlecel si se mai fierbe totul
inca 10 minute.
Analiza ingredientelor rețetei Dovlecel cu sos de smântână:
Dovlecel (zucchini)
Avantaje: Conține puține calorii.
Are un conținut dens nutritiv, are numeroase vitamine și minerale.
Poate avea beneficii cardiovasculare, antidiabetice și gastroprotectoare.
...
Dezavantaje: Poate cauza, deși în rare cazuri, alergii sau disconfort gastric. ...
Lapte degresat
Avantaje: Laptele degresat este o sursă excelentă de proteine, riboflavină, calciu, fosfor, vitamina B12 și potasiu. În plus, laptele degresat are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Dezavantaje: Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza simptomele de la laptele de vaca....
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice.
Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...