Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Dulceață de coacăze roșii, negre sau albe

Vizite: 8015
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
4643

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 kg zahar,
- 1 kg coacaze rosii/negre,
- 30-50 ml zeama de lamaie,
- 1/2 l apa.

Preparare:

Dulceata se face din coacaze rosii, sau albe cu boabele mai mari, care au numai 1-2 seminte. Coacazele contin o mare cantitate de pectina (care incheaga siropul), de aceea la 1 kg zahar se pun numai coacazele care rezulta dintr-un kg cintarit, dupa ceboabele s-au desprins de pe ciorchini, fara sa se scoata samburii.

Samburii se scot cu o scobitoare sau cu o sirma subtire inoxidabila, indoita ca un ac de par. Siropul se leaga exact ca pentru dulceata de struguri si se fierbe la fel, fara sa se lege prea mult. Siropul se leaga exact ca pentru dulceata de struguri si se fierbe la fel, fara sa se lege prea mult. Siropul va fi in cantitate mare, dar cand se va raci, se va gelifica, formand o masa gelatinoasa impreuna cu fructele, cu gust acrisor.


Analiza ingredientelor rețetei Dulceață de coacăze roșii, negre sau albe:

Coacăze negre
Avantaje: Coacăzele negre au un conținut scăzut de grăsimi saturate și sodiu, fiind o sursă excelentă de vitamina C. Sunt benefice pentru intărirea sistemului imunitar, pentru răceala, gripa și roșu...
Dezavantaje: Pot încetini coagularea sângelui....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zeamă de lămâie
Avantaje: Zeama de lămâie stimulează activitatea pancreasului și ficatului. Datorită efectelor antibacteriene este eficient împotriva durerilor în gat, ulcerelor bucale și gingivitei....

Căutați rețete culinare după denumire