Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Dulceață de gutui

Vizite: 1647
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
4842

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 kg zahar,
- 600 g gutui cantarite, dupa ce au fost taiate sau rase,
- 1/2 l apa,
- 500 ml zeama de lamaie,
- 100 g glucoza,
- vanilie.

Preparare:

Gutuile contin o mare cantitate de pectina, de aceea se pun in cantitate mai mica (deoarece gelifica siropul). Gutuile bine coapte, galbene, se sterg de puful de pe ele, se curata de coaja si se taie in forma de chibrit sau se rad prin razatoarea cu gauri mari, ca taiteii (cat mai lungi) numai pana la partea tare si pietroasa care formeaza casa semintelor.

Se oxideaza repede in timp ce se lucreaza. Nu trebuie tinute in apa. Dupa ce s-au cantarit, se pun imediat in siropul fierbinte si isi vor recapata culoarea. Zaharul, apa zeama de lamaie sau glucoza si batonul de vanilie se amesteca pe foc, pana cand se topeste zaharul si se adauga imediat gutuile care trebuie sa fiarba mai mult, pana cand se moaie.

Se fierbe si se leaga ca si dulceata de struguri si se continua la fel, ca pentru orice alta dulceata. Cand au aspect lucios si plutesc in tot siropul, cratita se ia imediat de pe foc, altfel gutuile se inchid imediat la culoare.


Analiza ingredientelor rețetei Dulceață de gutui:

Gutuie
Avantaje: Gutuia este o sursă excelentă de vitamina C, zinc, potasiu, cupru, fier și fibre alimentare....
Dezavantaje: Fructele crude pot provoca iritații la nivelul gâtului și pot provoca dificultăți de respirație....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zeamă de lămâie
Avantaje: Zeama de lămâie stimulează activitatea pancreasului și ficatului. Datorită efectelor antibacteriene este eficient împotriva durerilor în gat, ulcerelor bucale și gingivitei....

Căutați rețete culinare după denumire