Rețetă Dulceață de piersici
Vizite: 1589
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
4398
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 1 kg piersici, cantarite dupa ce au fost curatate de coaja si samburi,- 1 kg zahar,
- 1/2 l apa,
- 30 ml zeama de lamaie sau 100 g glucoza,
- vanilie.
Preparare:
Se aleg piersici coapte, dar tari, care se desprind usor de pe sambure. Se curata de coaja cat mai subtire, cu cutitul inoxidabil (fara sa se opareasca in apa fierbinte), se tin ia apa de var ca si caisele, 30 minute, apoi se limpezesc bine si se taie in jumatati sau in sferturi (daca sunt mari).Se adauga zeama de lamaie sau glucoza, o cuisoara, 2-3 bucatele de scortisoara sau 2-3 cm dintr-un baton de vanilie si se trec la foc mijlociu. Se fierb pana cand se leaga din nou siropul si piersicile plutesc in el pina la fundul cratitei (cand se ia de pe foc). Se face proba, daca siropul este legat si, daca este gata, cratita se ia de pe foc si se aduna spuma. Dulceata se lasa sa se raceasca acoperita si apoi se pune in borcane.
Analiza ingredientelor rețetei Dulceață de piersici:
Piersici
Avantaje: Piersicile sunt o sursă excelentă de vitamina C, vitamina A, niacină și potasiu. În plus, piersicile nu conțin grăsimi saturate, colesterol și sodiu.
Laxativ foarte ușor.
Piersicile sunt ut...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de piersici provine din zaharuri....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zeamă de lămâie
Avantaje: Zeama de lămâie stimulează activitatea pancreasului și ficatului. Datorită efectelor antibacteriene este eficient împotriva durerilor în gat, ulcerelor bucale și gingivitei....