Rețetă Fasole cu ardei și ton
Vizite: 1207
Timp preparare: 30min
Dificultate: redusa
982
CALORII
9
PORTII
Ingrediente/compozitie:
2 conserve de fasole albă (900 g)2 conserve de ton (400g)
6 ardei grași (roșu, verde)
1 ceapă roșie
1 lingură de chili
sare, piper.
Preparare:
Se curăță ardeii de semințe și se taie cubulețe, alături de ceapă. Fasolea albă și tonul din conservă se scurg de apă.Se pun toate legumele într-o oală, după care se adaugă 500 ml apă rece și se acoperă vasul. Se presară o lingură de chili și sare și piper după gust.
Se ține la fiert 20 de minute, amestecând din când în când.
Timp de preparare: 30 de minute.
Analiza ingredientelor rețetei Fasole cu ardei și ton:
Ardei gras roșu
Avantaje: Ardeiul roșu este o sursă bună de fibre alimentare, vitamina A, C, E, K și B6, acid folic și potasiu.
Ardeii sunt buni în caz de afecÈ›iuni ale pielii È™i membranei mucoase, precum È™i pentru Ã...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile conținute de ardeiul roșu provine din zaharuri....
Ceapă roșie
Avantaje: Ceapa roșie conține de două ori mai mulți antioxidanți.
Oferă cantități semnificative de vitamina C și vitamina B6.
Proprietăți antiinflamatoare.
Sursă bogată de fibre și prebiotice....
Dezavantaje: Respirația neplăcută.
Ar putea provoca o senzație de arsură în stomac dacă este consumată în cantități mari.
Poate provoca gaze intestinale....
Fasole albă (conservă)
Avantaje: Fasolea este ca mai bogată sursă de proteine vegetale, esențiale pentru vegetarieni și cu aport substanțial de calciu și fier. Prin conținutul bogat în fibre insolubile scade colesterolul din ...