Rețetă Ficat la cuptor în plic
Vizite: 2028
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
Ingrediente/compozitie:
- 1 ficat de pasare- 1 lingurita de unt
- sare
Preparare:
Se spala ficatul, se asaza pe o hartie pergament, se pune o lingurita de unt. Se impacheteaza ficatul in hartie, se asaza intr-un vas mic care se pune in cuptor 20-30 minute, controland sa nu se arda hartia.Ficatul astfel fript se toaca si se adauga sare.
Se poate servi cu garnitura de piure de legume.
Analiza ingredientelor rețetei Ficat la cuptor în plic:
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor.
În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate.
Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....