Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Ficăței de pui la cuptor cu cartofi și morcovi

Vizite: 3187
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

- 2 ficatei de pui
- 2 lingurite de unt fara sare
- un cartof mediu
- un morcov
- folie de aluminiu

Preparare:

Ficateii de pui, dupa ce se spala bine, se pun pe folia de aluminiu si se taie o lingurita de unt in cubulete mici deasupra. Se ruleaza bine folia si se baga la cuptor la foc potrivit, pentru o 30 minute. Cartofii se fierb bine, impreuna cu morcovii. Dupa ce s-au fiert, se taie in cubulete potrivite pentru fiecare pitic si se adauga untul deasupra.
Se aseaza frumos intr-o farfuriuta.


Analiza ingredientelor rețetei Ficăței de pui la cuptor cu cartofi și morcovi:

Cartofi fierți fără coajă, fără sare
Avantaje: Cartofii sunt o sursă bună de vitamina C, vitamina C și potasiu. Sunt benefici în caz de afecțiuni digestive, oboseală cronică și anemie....
Dezavantaje: Cartofii invechiți care au căpătat o culoare verde și au inmugurit conțin o toxină denumita solanina, care creează stări neplăcute, iar cantitățile mari pot fi chiar fatale....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....

Căutați rețete culinare după denumire