Rețetă Ficăței de pui sote
Vizite: 4031
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
540
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 500 g ficatei de pui- 75 g unt
- boia dulce
- sare
- patrunjel verde pentru ornat
Preparare:
Ficateii se spala bine, se scurg de zeama si se pun intr-o punga de plastic. Se adauga boiaua dulce, sarea si se scutura bine punga pentru a se intrepatrunde ingredientele. Intr-o tigaie mare se topeste untul si apoi se adauga ficateii pe foc.Se rumenesc pana devin maronii.
La sfarsit se orneaza cu patrunjel tocat marunt.
Analiza ingredientelor rețetei Ficăței de pui sote:
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc.
Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor.
În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate.
Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....