Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Glazură de ciocolată

Vizite: 19227
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
1761

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 150 g ciocolata de menaj,
- 150 g zahar,
- 75 ml apa,
- 30-50 g unt.

Preparare:

Ciocolata se rade prin razatoarea cu gauri mari intr-un castronel. Intr-un ibric, asezat pe foc, zaharul si apa se amesteca cu o lingura de metal, pana cand zaharul se dizolva complet; siropul se lasa sa fiarba acoperit cu o farfurioara de portelan pana cand se leaga (cad 3 picaturi de sirop una linga alta, atunci cand se ridica lingura din sirop pe latimea ei; lingura se va pastra tot timpul pe farfuria de portelan).

Castronelul cu ciocolata se pune pe un vas cu apa calda (nu fierbinte). Cand este suficient legat, siropul se adauga in suvoi subtire in ciocolata care se amesteca incontinuu cu lingura.Glazura trebuie sa aiba consistenta unei smantini subtiri, care curge (cand se ridica lingura, dosul acesteia va ramine glasat). Daca este destul de subtire, nu mai este nevoie sa se adauge unt.

In cazul in care este nevoie sa se mai subtieze, se adauga 30 g unt, amestecandu-se in continuare tot pe apa calda pana cand se omogenizeaza perfect; daca nu se amesteca bine untul in glazura, aceasta va fi patata (cu dire de grasime), dupa ce se usuca.

Daca glazura este prea subtire, se ia de pe apa calda si se vantura putin cu lingura ca sa se raceasca si astfel se va mai ingrosa. Daca esteprea groasa, se adauga 1-2 lingurite cu apa calda sau 20-30 g unt, cu care se amesteca bine. Nu este necesar sa se puna unt in glazura, daca aceasta a fost subtiata suficient cu sirop bine legat.

Cu unt glazura se intareste mai repede, dar stralucirea este numai momentana;dupa ce se raceste devine mata. Cu apa simpla glazura se subtiaza, numai cand este nevoie, cu 1-2 lingurite, altfel se va folosi numai sirop bine legat; sau se dilueaza cu putin unt, amestecand apa calduta si imediat se glaseaza cu ea asa calduta.


Analiza ingredientelor rețetei Glazură de ciocolată:

Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor. În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate. Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire