Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Glazură din cacao

Vizite: 1811
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
468

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 30 g cacao,
- 100 g zahar,
- 50 ml apa,
- 1/2 lingurita zeama de lamaie sau otet sau o lingurita de glucoza viscoasa.

Preparare:

Cacaua se cerne prin sita de sarma inoxidabila. Intr-o craticioara sau intr-un ibric (care se va folosi numai in acest scop) se fierbe zaharul cu apa, amestecand cu o lingura de metal pana cand zaharul se dizolva complet. Se adauga substanta acra sau glucoza si ae lasa sa fiarba acoperit cu o farfurie de portelan, ca sa se evite formarea cristalelor de zahar pe marginea vasului. Dupa 2-3 minute, se incearca daca s-a legat siropul. In acest timp, siropul se ia de pe foc, ca sa nu se lege in continuare.

Intr-o lingura de metal se pune apa rece si din lingura de metal folosita la sirop se lasa sa cada 1-2 picaturi de sirop. Acestea se prind imediat intre doua degete si daca se leaga ca o bomboana moale, inseamna ca siropul este fiert suficient; daca se imprastie in apa siropul se mai fierbe putin si se repeta proba. Cand este gata, creticioara se ia de pe foc si in sirop se adauga imediat cacaua cernuta, amestecind bine. Dupa ce s-a racit putin si glaseaza dosul lingurii, se poate deserta peste preparatul pentru care s-a pregatit.

Daca este destul de subtire, nu se mai pune unt sau untdelemn. Aceasta glazura se foloseste mai mult pentru o foaie dreapta;cantitatea din reteta este suficienta pentru o tava de 22/33 cm. Pentru tava mare, ca cea de aragaz, se vor dubla cantitatile. Prajitura se lasa sa se usuce bine, apoi se taie in dreptunghiuri.


Analiza ingredientelor rețetei Glazură din cacao:

Cacao
Avantaje: Acest aliment este o sursă excelentă de fier, magneziu, fosfor, proteine, potasiu și zinc. ...
Dezavantaje: Acest aliment este bogat în grăsimi saturate. ...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zeamă de lămâie
Avantaje: Zeama de lămâie stimulează activitatea pancreasului și ficatului. Datorită efectelor antibacteriene este eficient împotriva durerilor în gat, ulcerelor bucale și gingivitei....

Căutați rețete culinare după denumire