Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Glazură galbenă

Vizite: 14447
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
651

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 4 galbenusuri,
- 100 g zahar,
- 15 ml zeama de lamaie sau rom,
- un pachetel cu zahar vanilat.

Preparare:

Se pun toate ingredientele intr-o farfurie adinca si se freaca cu o furculita inoxidabila cca. 10 minute sau cu un tel mic inoxidabil, pana cand compozitia devine ca o crema spumoasa care abia curge.

Se poate freca si cu mixerul cca 2 minute. Glazura se desarta peste prajiturile coapte in foi, aranjate cu marmelada (arlechin) sau cu diferite creme (cu foi coapte dinainte), se intinde cu cutitul, acoperind toata foaia de deasupra si apoi se orneaza cum s-a aratat, avand grija sa nu se acopere prea mult fondul galben. Se lasa sa se usuce 4-5 ore (sau cat este necesar), fara sa se introduca in cuptor, apoi se taie in dreptunghiuri de 3/5 cm sau mai mici.


Analiza ingredientelor rețetei Glazură galbenă:

Galbenuș de ou
Avantaje: Galbenușul de ou este o sursă bună de proteine, acid folic și fosfor....
Dezavantaje: Galbenușul de ou conține mult colesterol și grăsimi saturate....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....
Zeamă de lămâie
Avantaje: Zeama de lămâie stimulează activitatea pancreasului și ficatului. Datorită efectelor antibacteriene este eficient împotriva durerilor în gat, ulcerelor bucale și gingivitei....

Căutați rețete culinare după denumire