Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Griș cu brânză de vaci

Vizite: 3488
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

- gris
- lapte
- branza de vaci (cantitate dupa preferinta)
- stafide

Preparare:

Se pune laptele la fiert. Se adauga grisul, amestecand continuu. Se lasa sa fiarba bine, intre timp se toaca bine stafidele sau se taie marunt si se amesteca cu branza de vaci.
Dupa ce a fiert grisul se pune intr-un castronel si deasupra se pune amestecul de branza cu stafide si putin zahar (daca e nevoie).


Analiza ingredientelor rețetei Griș cu brânză de vaci:

Griș
Avantaje: Grișul are un conținut mic de grăsimi saturate și sodiu....
Lapte degresat
Avantaje: Laptele degresat este o sursă excelentă de proteine, riboflavină, calciu, fosfor, vitamina B12 și potasiu. În plus, laptele degresat are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Dezavantaje: Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza simptomele de la laptele de vaca....
Stafide
Avantaje: Stafidele nu conțin grăsimi saturate și colesterol. Sunt bune în caz de hipertensiune arterială, retenție de fluide, energie insuficientă, anemie și constipație....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de stafide provine din zaharuri. Stafidele uscate din comerț pot fi tratate cu sulf și învelite în ulei mineral - îndepărtați acești aditivi spălându-le...

Căutați rețete culinare după denumire