Rețetă Griș cu măr, pară și dovlecel
Vizite: 3311
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
175
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 1 mar- 1 para
- 1 bucata dovlecel de placinta
- 4 linguri de gris
Preparare:
Dovlecelul se curata de coaja, se spala, se taie cubulete si se pune la fiert la foc mic. Marul si para se spala, se curata de coaja si cotor, se taie felii si se fierbe.Cand fructele sunt fierte, se paseaza, se adauga grisul si se mai lasa putin la fiert.
Analiza ingredientelor rețetei Griș cu măr, pară și dovlecel:
Dovleac
Avantaje: Dovleacul este o sursă excelentă de vitaminele A, C si E, riboflavină, potasiu, tiamină, niacină, vitamina B6, acid folic, fier, magneziu și fosfor. În plus, dovleacul are un conținut mic de g...
Dezavantaje: Studiile sunt insuficiente în privința posibilelor efecte negative ale consumui de dovleac, de aceea se recomandată prudența în cazul femeilor însărcinate sau care alăptează....
GriÈ™
Avantaje: Grișul are un conținut mic de grăsimi saturate și sodiu....
Mere
Avantaje: Acest aliment este o sursă bună de fibre alimentare și vitamina C.
Merele sunt bune pentru inimă È™i circulaÈ›ie. Pectina ajută organismul să elimine colesterolul È™i îl protejează de poluanÈ...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provine din zaharuri.
Semințele merelor conțin o substanță numită amigdalică ce poate fi toxică pentru organism, dacă este ingerată...
Pere
Avantaje: Sunt un pachet de vitamine, minerale și fitonutrienți.
Perele sunt bogate în fibre alimentare și vitamina C.
Au efect antioxidant.
Sunt dense din punct de vedere nutritiv și conțin fibre ce c...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de pere provine din zaharuri.
Perele proaspete conțin un alcool bazat pe zaharuri denumit sorbitol, care, în cantitati mari, poate provoca diaree la un num...