Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Guacamole

Vizite: 2101
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
662

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 2 avocado coapte
- zeama de la o jumatate de lamaie
- 1 rosie mare
- 1 ceapa mica
- 1 lingura de coriandru proaspat

Preparare:

Fructele se avocado se paseaza intr-un bol, se adauga rosia si ceapa tocate marunt, coriandrul, zeama de lamaie si sarea si se amesteca bine.
Se consuma cu paine prajita.


Analiza ingredientelor rețetei Guacamole:

Avocado
Avantaje: Acest aliment este sărac în sodiu și este o sursă bună de fibre alimentare și vitamina C, vitamina K și acid folic. Compuşii din avocado ne protejează vederea, pielea, scad colesterolul rău ...
Dezavantaje: Consumat în cantităţi moderate, avocado este considerat un aliment sigur. Uneori, însă poate da reacţii alergice....
Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Coriandru (frunze)
Avantaje: Frunzele de coriandru sunt o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, tiamina, riboflavina, vitamina K, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, frunzele de coriandru conțin și ...
Roșii
Avantaje: Roșiile sunt o sursă excelentă de fibre alimentare, vitamina A, C, E și K, potasiu, tiamină, niacină, acid folic, magneziu și fosfor. Roșiile reprezintă cea mai bogată sursă de licopen, su...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de roșii provine din zaharuri. Roșiile nu sunt indicate persoanelor ce suferă de reflux gastro-esofagian. Anumite persoane manifestă reacții alergice sau in...
Zeamă de lămâie
Avantaje: Zeama de lămâie stimulează activitatea pancreasului și ficatului. Datorită efectelor antibacteriene este eficient împotriva durerilor în gat, ulcerelor bucale și gingivitei....

Căutați rețete culinare după denumire