Rețetă Înghețată din suc de fructe
Vizite: 1630
Timp preparare: 30min
Dificultate: redusa
1811
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 3 oua,- 200 g zahar,
- 200 g frisca batuta spuma,
- zahar vanilat,
- 300 ml suc de fructe sau sirop de compot de ananas,
- 15 ml rom
Preparare:
Intr-un cazanel, albusurile se bat spuma, se adauga zaharul tos si romul, galbenusurile si sucul de fructe si se bate compozitia pe un vas cu apa clocotita, 8-10 min, cu telul, insistind pe fundul cazanelului, pana se leaga ca o smintina subtire si spumoasa.Se raceste, apoi, pe un vas cu apa rece, amestecind-o din cand in cand ca sa se raceasca mai repede. Cand este bine racita, se amesteca cu frisca. Compozitia se rastoarna in cupe sau tavite.
Analiza ingredientelor rețetei Înghețată din suc de fructe:
Compot de ananas
Avantaje: Compotul de ananas conține vitamina C, iar conținutul său de grăsimi și sodiu este scăzut....
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de compotul de ananas provin din zaharuri.
Ananasul din compot își pierde efectul benefic al fibrelor (sunt distruse prin căldură), are un indice glice...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor.
Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită.
Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate.
Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Rom
Avantaje: Romul are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de rom provin din alcool....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....