Rețetă Jambon cu paste făinoase
Vizite: 1886
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
50
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 40 g de paste fainoase alfabet (sau alt tip de paste fainoase)- jumatate de felie de jambon
- bucatica de unt de dimensiunile unei alune
- putina sare
Preparare:
Se pun pastele fainoase intr-o cratita cu apa sarata, care fierbe si se lasa sa fiarba 10 minute. Intre timp, se taie jambonul marunt (inlaturand grasimea). Dupa ce pastele au fiert, se scurg, se amesteca cu untul, se aseaza pe o farfurie cu jambonul langa ele si se servesc.Analiza ingredientelor rețetei Jambon cu paste făinoase:
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor.
În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate.
Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....