Rețetă Lichior bere
Vizite: 3479
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
2953
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 500 ml bere,- 300-500 g zahar,
- 250 ml alcool,
- vanilie.
Preparare:
Zaharul se dizolva in bere si se infierbinta pana aproape de fierbere 2-3 minute. Dupa aceea, se ia de pe foc, se pune zaharul vanilat si facultativ, o cuisoara intreaga.Alcoolul se adauga, numai dupa ce s-a racit lichidul. Lichiorul va avea un gust placut, putin amarui de la bere. Dupa 15 zile, se poate consuma.
Analiza ingredientelor rețetei Lichior bere:
Berea
Avantaje: - consumul moderat are efect benefic asupra afecțunilor cardiovasculare (alcoolul, în general)
- are un conținut redus de alcool, spre deosebire de alte bputuri
- conÈ›ine mai multe proteine È...
Dezavantaje: - în cantități excesive, ca orice formă de alcool, poate să ducă la boli cardiovasculare (cardiomiopatie, aritmie, creÈ™terea presiunii arteriale, atac de cord), boli de ficat ( fibroză, cirozÄ...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...