Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Lichior de gutui

Vizite: 2407
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
570

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 kg gutui,
- 1 l apa,
- alcool,
- zahar,
- scortisoara,
- cuisoare.

Preparare:

Gutuile se vor pastra 3-4 saptamani dupa cules pe un dulap in bucatarie, ca sa se maturizeze, ingalbenindu-se si dezvoltindu-si aroma. Gutuile bine spalate de puful de pe ele (cu peria de plastic), necuratate de coaja si de seminte, se taie bucati si se fierb in apa cat sa le cuprinda bine, pana cand se moaie (ca pentru peltea).

Apoi se scurge apa si in ea se fierb scortisoara si cuisoarele 10 minute, apoi, zeama se filtreaza prin tifon cu un strat de vata deasupra (asezat pe o strecuratoare). Se cintareste, apoi, lichidul scurs si, cind este rece, se amesteca 2 parti zeama cu o parte alcool de 90 grade, adaugand 300-500 g zahar pentru fiecare litru de lichid (zeama de gutui plus alcool) si vanilie. Se pune la sticle, se astupa ermetic si dupa 3-4 saptamini se poate consuma.


Analiza ingredientelor rețetei Lichior de gutui:

Cuișoare
Avantaje: Cuișoarele sunt un antiseptic puternic și un stimulent pentru circulație. Se pot adăuga în ceai, pentru mai multa energie....
Gutuie
Avantaje: Gutuia este o sursă excelentă de vitamina C, zinc, potasiu, cupru, fier și fibre alimentare....
Dezavantaje: Fructele crude pot provoca iritații la nivelul gâtului și pot provoca dificultăți de respirație....
Scorțișoară
Avantaje: Scorțișoara conține uleiuri care împiedică dezvoltarea bacteriilor și fungilor, are proprietăți anti-inflamatorii, îmbunătățește circulația și ar putea fi benefică în cazul unor afec...
Dezavantaje: Scorțișoara conține coumarin, o substanţă care poate fi toxică pentru organism, afectând ficatul....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.