Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Lichior de mentă

Vizite: 4238
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
6950

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 l alcool,
- 1 kg zahar,
- frunze de menta,
- cateva cuisoare.

Preparare:

Se macereaza in alcool o lingura cu varf de frunze de menta uscate sau proaspete, timp de 8 zile, adaugand, apoi, aceeasi cantitate de sirop cu zahar; se lasa sa stea inca 3-4 zile. Pentru aroma, se pot pune si 2 cuisoare nemacinate, chiar de la inceput.

Se filtreaza ca si lichiorul de portocale si se astupa bine. Se poate consuma imediat.


Analiza ingredientelor rețetei Lichior de mentă:

Cuișoare
Avantaje: Cuișoarele sunt un antiseptic puternic și un stimulent pentru circulație. Se pot adăuga în ceai, pentru mai multa energie....
Mentă
Avantaje: Menta este o sursă ideală de vitamina A, vitamina C, riboflavina, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, menta conține niacina, fosfor și zinc. Menta este bună pentru digestie...
Dezavantaje: Unele persoane sunt alergice la uleiul de mentă. Poate reduce absorbția fierului din alimente. ...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.