Rețetă Lichior de mentă
Vizite: 4887
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
6950
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 1 l alcool,- 1 kg zahar,
- frunze de menta,
- cateva cuisoare.
Preparare:
Se macereaza in alcool o lingura cu varf de frunze de menta uscate sau proaspete, timp de 8 zile, adaugand, apoi, aceeasi cantitate de sirop cu zahar; se lasa sa stea inca 3-4 zile. Pentru aroma, se pot pune si 2 cuisoare nemacinate, chiar de la inceput.Se filtreaza ca si lichiorul de portocale si se astupa bine. Se poate consuma imediat.
Analiza ingredientelor rețetei Lichior de mentă:
Cuișoare
Avantaje: Cuișoarele sunt un antiseptic puternic și un stimulent pentru circulație. Se pot adăuga în ceai, pentru mai multa energie....
Mentă
Avantaje: Menta este o sursă ideală de vitamina A, vitamina C, riboflavina, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, menta conține niacina, fosfor și zinc.
Menta este bună pentru digestie...
Dezavantaje: Unele persoane sunt alergice la uleiul de mentă.
Poate reduce absorbția fierului din alimente. ...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...