Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Lichior de mentă

Vizite: 4669
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
6950

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 1 l alcool,
- 1 kg zahar,
- frunze de menta,
- cateva cuisoare.

Preparare:

Se macereaza in alcool o lingura cu varf de frunze de menta uscate sau proaspete, timp de 8 zile, adaugand, apoi, aceeasi cantitate de sirop cu zahar; se lasa sa stea inca 3-4 zile. Pentru aroma, se pot pune si 2 cuisoare nemacinate, chiar de la inceput.

Se filtreaza ca si lichiorul de portocale si se astupa bine. Se poate consuma imediat.


Analiza ingredientelor rețetei Lichior de mentă:

Cuișoare
Avantaje: Cuișoarele sunt un antiseptic puternic și un stimulent pentru circulație. Se pot adăuga în ceai, pentru mai multa energie....
Mentă
Avantaje: Menta este o sursă ideală de vitamina A, vitamina C, riboflavina, acid folic, calciu, fier, magneziu și potasiu. În plus, menta conține niacina, fosfor și zinc. Menta este bună pentru digestie...
Dezavantaje: Unele persoane sunt alergice la uleiul de mentă. Poate reduce absorbția fierului din alimente. ...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire