Rețetă Lichior de zmeură
Vizite: 3321
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
5270
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 1 kg zmeura,- 1 l rachiu alb,
- 100 ml rom,
- 500 g zahar,
- vanilie.
Preparare:
Zmeura se pune impreuna cu zaharul intr-o damigeana de 3 l, care se tine 5-6 zile la caldura, agitand-o zilnic pana se topeste zaharul; se pun apoi, rachiul alb, romul si vanilia. Damigeana se scutura bine si se inchide ermetic cu un dop.Se lasa la rece 2-3 saptamani, apoi lichiorul se filtreaza si se poate consuma.
Analiza ingredientelor rețetei Lichior de zmeură:
Rom
Avantaje: Romul are un continut scazut de grasimi saturate, colesterol si sodiu....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de rom provin din alcool....
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zmeură
Avantaje: Zmeura este o sursă excelentă de vitamina C, fibre alimentare, vitamina K și magneziu.
Zmeura este bună pentru sistemul imunitar și pentru sănătatea sistemului cardiovascular....
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de zmeură provine din zaharuri.
...