Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Mămăliguță cu iaurt sau brânzică

Vizite: 3960
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

- faina de malai (cat mai fina)
- iaurt simplu sau branzica de vaci

Preparare:

Se pune apa la fiert si cand clocoteste se presara faina de malai (la copiii mai mici se face mai subtire). Cand este aproape fiarta se adauga un iaurt simplu sau 2-3 linguri de branzica, se amesteca si se mai lasa la fiert 5 minute.
Iese mai delicioasa decat daca pui iaurtul peste mamaliguta direct in fafurie.


Analiza ingredientelor rețetei Mămăliguță cu iaurt sau brânzică:

Făină de porumb
Avantaje: Făina de porumb are un conținut scăzut de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Susceptibil la contaminarea cu ciuperci. Poate afecta absorbția de minerale....
Iaurt integral
Avantaje: Iaurtul integral este o sursă bună de riboflavină, calciu și fosfor. Iaurtul este recomandat în caz de diaree cauzată de antibiotice, la prevenirea și tratamentul osteoporozei, pentru majori...
Dezavantaje: Iaurtul integral este bogat în grăsimi saturate....

Căutați rețete culinare după denumire

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.