![Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite](/imagini/favorita-1.gif)
Rețetă Mămăliguță cu iaurt sau brânzică
Vizite: 4595
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
Ingrediente/compozitie:
- faina de malai (cat mai fina)- iaurt simplu sau branzica de vaci
Preparare:
Se pune apa la fiert si cand clocoteste se presara faina de malai (la copiii mai mici se face mai subtire). Cand este aproape fiarta se adauga un iaurt simplu sau 2-3 linguri de branzica, se amesteca si se mai lasa la fiert 5 minute.Iese mai delicioasa decat daca pui iaurtul peste mamaliguta direct in fafurie.
Analiza ingredientelor rețetei Mămăliguță cu iaurt sau brânzică:
Făină de porumb
Avantaje: Făina de porumb are un conținut scăzut de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Susceptibil la contaminarea cu ciuperci.
Poate afecta absorbția de minerale....
Iaurt integral
Avantaje: Iaurtul integral este o sursă bună de riboflavină, calciu și fosfor.
Iaurtul este recomandat în caz de diaree cauzată de antibiotice, la prevenirea și tratamentul osteoporozei, pentru majori...
Dezavantaje: Iaurtul integral este bogat în grăsimi saturate....