Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Mere coapte cu cremă de brânză de vaci

Vizite: 2814
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
Rețetă Mere coapte cu cremă de brânză de vaci
607

CALORII

4

PORTII

Ingrediente/compozitie:

4 mere mari
100 gr. branza moale de vaci neindulcita se poate folosi Philadelphia
1ou
1 lingura de zahar plus 1 lingurita pentru albus
1 strop de sare
1/2 pachetel zahar vanilat
gem de capsune si zahar pudra pentru servit

Preparare:

Merele se spala si se taie capacele, apoi se inlatura casuta seminala cu ajutorul unei lingurite pentru ceai sau cu un cutitas francez pentru format bilute si se curata de miez pe interior, neajungand la peretii marului cu 1 cm.
Bateti cu un tel galbenusul cu zaharul si cu zaharul vanilat pana se dizolva, apoi adaugari branza data prin strecuratoare cu gauri mici ca sa descompuneti structura granuloasa a branzei de vaci.
Amestecati bine branza cu galbenusul pana ce se intrepatrund.
In alt vas curat mixati albusul cu un varf de sare pana se albeste apoi adaugati 1 lingurita de zahar si mai mixati pana optineti moturi care se intind usor dupa telul mixerului.
Adaugati in branza 1 lingura de albus amestecati ca sa se lichefieze putin compozitia cu o spatula de silicon sau cu telul apoi incorporati usor albusul ramas.
Umpleti merele cu crema de branza, lasand 1 cm pana la margine si le acoperiti usurel, lasand putin spatiu cu capacele merelor.
Coaceti merele la 200 de grade Celsius circa 30 de minute, le serviti pe farfurie cu zahar pudra si cu gem de capsune.

Pofta buna !
Confirm ca sunt autoarea blogului culinar Clipe dulci unde ve-ti mai gasi aceasta reteta http://anastassiacafe.blogspot.com/2012/01/mere-coapte-cu-crema-de-branza-de-vaci.html


Analiza ingredientelor rețetei Mere coapte cu cremă de brânză de vaci:

Branză slabă de vacă
Avantaje: Brânza previne apariția cariilor prin creșterea ph-ului salivei (stimuleaza producția de salivă alcalină), inhibă activitatea bacteriilor ce formeaza carii și împiedică distrugerea smalțulu...
Mere
Avantaje: Acest aliment este o sursă bună de fibre alimentare È™i vitamina C. Merele sunt bune pentru inimă È™i circulaÈ›ie. Pectina ajută organismul să elimine colesterolul È™i îl protejează de poluanÈ...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provine din zaharuri. Semințele merelor conțin o substanță numită amigdalică ce poate fi toxică pentru organism, dacă este ingerată...
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....

Căutați rețete culinare după denumire