Rețetă Mere rase cu biscuiți sau pesmet
Vizite: 5328
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
Ingrediente/compozitie:
- 1 mar- 1-2 lingurite de biscuiti pisati foarte fin sau pesmet
- cateva picaturi de zeama de lamaie sau portocala
Preparare:
Se spala bine marul si se curata de coaja. Se rade pe razatoare. Se amesteca cu biscuitii sau pesmetul.Daca este prea subtire, se mai adauga putin biscuite sau pesmet pentru a obtine o pasta nu prea groasa.
Se amesteca cu zeama de lamaie sau portocala.
Marul ras se pregateste chiar inainte de a-l da copilului sa-l manance!
Analiza ingredientelor rețetei Mere rase cu biscuiți sau pesmet:
Mere
Avantaje: Acest aliment este o sursă bună de fibre alimentare și vitamina C.
Merele sunt bune pentru inimă È™i circulaÈ›ie. Pectina ajută organismul să elimine colesterolul È™i îl protejează de poluanÈ...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de acest aliment provine din zaharuri.
Semințele merelor conțin o substanță numită amigdalică ce poate fi toxică pentru organism, dacă este ingerată...
Pesmet
Avantaje: Pesmetul are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol. ...
Portocale
Avantaje: Portocalele sunt o sursă excelentă de vitamina C și fibre alimentare, dar conțin și tiamina, acid folic și potasiu. În plus, portocalele nu conțin grăsimi saturate, colesterol și sodiu.
S...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de portocale provine din zaharuri.
Unele persoane care suferă de migrene au o sensibilitate la anumite citrice, astfel că simpla inhalare a aromei uleioa...