Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Morcovi cu orez

Vizite: 3664
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
88

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 2 morcovi taiati bucati
- 10 g orez pentru copii
- 75 ml lapte

Preparare:

Morcovii se spala si taie marunt. Orezul se alege si se pune la fiert. Dupa ce a fiert atat orezul cat si morcovul, se paseaza si se amesteca cu laptele.

Analiza ingredientelor rețetei Morcovi cu orez:

Lapte degresat
Avantaje: Laptele degresat este o sursă excelentă de proteine, riboflavină, calciu, fosfor, vitamina B12 și potasiu. În plus, laptele degresat are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Dezavantaje: Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza simptomele de la laptele de vaca....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Orez alb, fiert
Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus. Sursă rapidă de energie....
Dezavantaje: Indice glicemic ridicat....

Căutați rețete culinare după denumire