Rețetă Morun cu griș
Vizite: 1842
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
Ingrediente/compozitie:
- 1 felie morun- 1/2 pahar lapte
- 20-25 g gris
- unt
Preparare:
O felie mica de morun se fierbe la bain-marie. Se stropeste cu suc de lamaie.Se desface in lamele, se fierbe grisul 10 minute in lapte. Se sareaza, se adauga cateva picaturi de ulei de masline. Se prepara un pireu de rosii si se amesteca totul.
Analiza ingredientelor rețetei Morun cu griș:
Griș
Avantaje: Grișul are un conținut mic de grăsimi saturate și sodiu....
Lapte degresat
Avantaje: Laptele degresat este o sursă excelentă de proteine, riboflavină, calciu, fosfor, vitamina B12 și potasiu. În plus, laptele degresat are un conținut scăzut de grăsimi saturate și colesterol....
Dezavantaje: Persoanele cu artrite reumatice, eczeme, catar, astm, iși agraveaza simptomele de la laptele de vaca....
Unt
Avantaje: Untul furnizează acizi grași esențiali pentru sănătatea pielii și dezvoltarea celulelor.
În cantități moderate, untul este un produs natural, preferabil margarinei, care este un produs sin...
Dezavantaje: Untul este bogat în grăsimi saturate.
Spre deosebire de majoritatea produselor lactate, untul este o sursă săracă în calciu, vitminele B fiind efectiv inexistente....