Rețetă Nuga de casă
3773
CALORII
4
PORTII
Ingrediente/compozitie:
400 g alune crude250 g zahar
150 g miere de albine
1 si ½ lingura glucoza
2 albusuri
125 ml apa
1 lingurita zahar vanilat
Vafe sau foi de napolitane
Preparare:
Se incalzeste cuptorul, se pun alunele si se lasa 8 minute la 200 de grade.Cand s-au prajit alunele se inchide cuptorul dar pe ele le lasam acolo pt a ramane calde. Pregatim siropul. Se amesteca mierea, zaharul, glucoza, se pune apa, se amesteca si se aduce la feirbere.
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare.
Cand siropul este fiert se toarna peste albusuri si se mixeaza. Mixam 10 minute apoi se adauga vanilie. Adaugam alunele fata coaja (coaja a fost scoasa inainte de a le pune in compozitia noastra) si amestecam. Foile de napolitane sau de vafe se intind intr-o tava, se rastoarna compozitia peste ele apoi se acopera tot cu napolitane sau vafe. Se lasa sa stea peste noapte.
Pofta buna!
Analiza ingredientelor rețetei Nuga de casă:
Albuș de ou
Avantaje: *Albușul de ou nu conține grăsimi saturate și colesterol, fiind o sursă buna de proteine, riboflavină și seleniu.
Albusul de ou contine aproximativ 90% apa si este considerat partea ”light...
Dezavantaje: *Albușul de ou are un conținut ridicat de sodiu.
Cu toate ca albusul contine o cantitate mare de proteine, nu este recomandat a se consuma crud, deoarece nu poate fi digerat. De fapt, albusul con...
Alune - arahide
Avantaje: Alunele sunt o sursă bună de vitamina E și mangan, având un conținut scăzut de colesterol și sodiu....
Miere
Avantaje: Mierea are un conținut scăzut de sodiu, colesterol și grăsimi saturate.
Mierea are actiune antibacteriană asupra bacteriilor care dau diaree (salmonella și escherichia coli), în special la sug...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de miere provine din zaharuri.
În miere se poate dezvolta toxina care dă botulismum, în condiții de anaerobioză (lipsa aerului), prin urmare mierea este cont...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională.
Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...
Zahăr vanilat
Dezavantaje: Zahărul vanilat clasic conține zahar alb (98%) și vanilină cristalizată (2%) - o substanță chimică periculoasă în cantități mari....