Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Omletă la cuptor cu iaurt

Vizite: 3851
Timp preparare: 30min
Dificultate: redusa
Rețetă Omletă la cuptor cu iaurt
839

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 8 oua,
- 200 gr branza de vaci,
- 200 gr iaurt,
- un praf de sare
- piper,
- patrunjel tocat marunt

Preparare:

Se da drumul la cuptor pentru a se incinge. Apoi ne ocupam de oaua. Le batem bine cu un praf de sare, dupa care adaugam branza, iaurtul si putina verdeata ( doar daca e pe gustul consumatorilor). Se omogenizeaza bine apoi se aseaza intr-o tava potrivita, unsa in prealabil cu unt. Se aseaza omleta in tava si se da la foc pentru aproximativ 20 minute la foc mediu.

Se aseaza apoi pe farfurie si se poate servi ca si gustare principala sau ca si garnitura.


Pofta buna.


Analiza ingredientelor rețetei Omletă la cuptor cu iaurt:

Iaurt integral
Avantaje: Iaurtul integral este o sursă bună de riboflavină, calciu și fosfor. Iaurtul este recomandat în caz de diaree cauzată de antibiotice, la prevenirea și tratamentul osteoporozei, pentru majori...
Dezavantaje: Iaurtul integral este bogat în grăsimi saturate....
Ou de găină
Avantaje: Oul de găină este o sursă bună de proteine, seleniu, riboflavină, vitamina B12 și fosfor. Oul este benefic pentru artrită reumatoidală și osteoartrită. Principalele beneficii ale oualo...
Dezavantaje: Oul de găină conține mult colesterol și grăsimi saturate. Oul este o cauză comună a alergiilor, iar introducerea ouălor în regimul alimentar al copiilor poate spori acest risc....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...

Căutați rețete culinare după denumire