Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Orez cu aripioare de pui (inimă sau rânză)

Vizite: 3775
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa

Ingrediente/compozitie:

- orez
- aripioare sau inima ori ranza
- morcovi
- patrujel
- vegeta
- dafin
- sare

Preparare:

Se fierbe orezul separat de aripioare. Nu se fierbe tare.
Separat se pun aripioarele sa fiarba cu morcovi, sare, vegeta, 2-3 foi dafin care se scot la sfarsit si alte condimente preferate.
Este bine ca morcovi taiati cubulete, nu se fiarba tare. Dupa ce orezul este aproape fiert se scurge de apa si se pune supa de pe aripioare peste orez impreuna cu morcovi si aripioarele si toate condimentele.
Se mai lasa la fiert impreuna pana sunt bine fierte si scade supa.
La sfarsit se pune si patrunjel.


Analiza ingredientelor rețetei Orez cu aripioare de pui (inimă sau rânză):

Aripioare de pui fripte
Avantaje: Aripioarele de pui sunt o sursă bună de proteine și niacină, iar conținutul lor de sodiu este scăzut....
Dezavantaje: Aripioarele de pui conțin mult colesterol. ...
Dafin
Avantaje: Dafinul este o sursă excelentă de vitamina A, vitamina C, acid folic, vitamina B6, calciu și fier. Dafinul este valoros pentru digestie și pentru convalescență....
Dezavantaje: Uleiul de dafin poate provoca reacții alergice și trebuie folosit doar în amestecuri foarte diluate. Nu se înghite sub nicio formă....
Morcov
Avantaje: Morcovul este o sursă ideală de vitamina A și fibre alimentare, conținând de asemenea și vitamina C, K și B6, potasiu, tiamină, niacină și acid folic. Are efect benefic pentru sistemul ca...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de morcov provine din zaharuri. Morcovii cruzi au un indice glicemic mic, însa fierți, indicele glicemic crește. Consumați în exces, pot duce la pigment...
Orez alb, fiert
Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus. Sursă rapidă de energie....
Dezavantaje: Indice glicemic ridicat....
Pătrunjel verde
Avantaje: Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina A, C si K, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, proteine, vitamina E, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, fosfor și zinc. Pătrunjel...
Dezavantaje: Dozele mari de semințe de pătrunjel pot fi toxice; cei care au probleme cu rinichii sau femeile insărcinate trebuie să le evite....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...

Căutați rețete culinare după denumire