Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Orez cu prune

Vizite: 2932
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
613

CALORII

Ingrediente/compozitie:

- 200 g compot de prune
- 1 cana cu orez basmati (cu bobul lung)
- 1 lingura de zahar
- putina sare

Preparare:

Zaharul se caramelizeaza pe foc, apoi se adauga incet zeama de compot si orezul. Se lasa sa fiarba si cand orezul se inmoaie se adauga si prunele din compot.
Se amesteca si se sareaza putin.
Reteta se poate face si cu prune uscate (acestea se lasa la inmuiat in apa plata, de pe o zi pe alta).


Analiza ingredientelor rețetei Orez cu prune:

Compot de prune
Dezavantaje: Prunele din compot își pierd efectul benefic al fibrelor (sunt distruse prin căldură), au un indice glicemic mai mare și îngrașă mai tare, chiar fără adaos de zahăr....
Orez alb, fiert
Avantaje: Orezul alb conține acid folic, magneziu, fosfor și potasiu, iar conținutul său de grăsimi saturate și sodiu este redus. Sursă rapidă de energie....
Dezavantaje: Indice glicemic ridicat....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Zahăr tos
Avantaje: Continut redus de grăsimi saturate, colesterol și sodiu....
Dezavantaje: Zahărul reprezintă calorii goale - aport caloric crescut, fără valoare nutrițională. Zahărul rafinat în exces poate cauza hipoglicemie și oboseală accentuată, depresie și schimbări de ...

Căutați rețete culinare după denumire