Rețetă Pastă de dovlecei cu tarhon
Vizite: 2361
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
137
CALORII
Ingrediente/compozitie:
- 1 dovlecel mare- 1 iaurt
- 50 g branza telemea
- tarhon
Preparare:
Dovlecelul se spala, se curate de coaja si se taie cubulete. Se pune la fiert in apa plata. Dupa ce a fiet, se scurge de zeama si se paseaza in blender.Se amesteca apoi cu branza de telemea rasa, iaurtul si tarhonul tocat fin. Se serveste pe felii de paine prajita, dar si ca garnitura la o friptura de vita.
Analiza ingredientelor rețetei Pastă de dovlecei cu tarhon:
Dovlecel (zucchini)
Avantaje: Conține puține calorii.
Are un conținut dens nutritiv, are numeroase vitamine și minerale.
Poate avea beneficii cardiovasculare, antidiabetice și gastroprotectoare.
...
Dezavantaje: Poate cauza, deși în rare cazuri, alergii sau disconfort gastric. ...
Iaurt integral
Avantaje: Iaurtul integral este o sursă bună de riboflavină, calciu și fosfor.
Iaurtul este recomandat în caz de diaree cauzată de antibiotice, la prevenirea și tratamentul osteoporozei, pentru majori...
Dezavantaje: Iaurtul integral este bogat în grăsimi saturate....
Tarhon
Avantaje: Tarhonul este o sursa excelenta de vitamina A, vitamina C, riboflavina, vitamina B6, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, niacina si fosfor....
Telemea de vacă
Avantaje: Prevenirea hipertensiunii și a osteoporozei
Ajută la menținerea sănătății osoase, creșterea greutății și îngrijirea dentară...
Dezavantaje: Conținut ridicat de sodiu și colesterol...