Rețetă Pastă de ouă cu smântână
Vizite: 1515
Timp preparare: N/A
Dificultate: redusa
315
CALORII
Ingrediente/compozitie:
3-4 oua fierteo cutie smantana
masline
sare, piper
Preparare:
Ouale se fierb, se curata si se zdrobesc foarte bine apoi se amesteca cu smantana si maslinele tocate fin.Se condimenteaza dupa gust.
Analiza ingredientelor rețetei Pastă de ouă cu smântână:
Măsline
Avantaje: Măslinele conțin numeroase vitamine și minerale.
Sunt bogate în acizi grași nesaturați cu efecte benefice asupra sănătății, mai ales asupra inimii.
Sunt o sursă importantă de vitamina E....
Dezavantaje: Conțin o cantitate crescută de sare asimilată pe durata proceselor de conservare.
Pot cauza alergii.
Pot conține urme de metale grele sau de acrilamidă....
Ou fiert tare
Avantaje: *Oul fiert conține proteine, riboflavină, vitamina B12 și fosfor.
De ce este bine sa introducem in dieta oul fiert tare?
1. Grasimi bune
Oul fiert tare ofera grasimi bune numite mononesatura...
Dezavantaje: Oul fiert conține grăsimi saturate și colesterol....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu.
Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu.
Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct.
Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Smântână, 32 procente grăsime
Avantaje: Smântâna este bogată în colesterol și grăsimi saturate....