Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Paste integrale

Vizite: 4535
Timp preparare: 30min
Dificultate: redusa
Rețetă Paste integrale
60

CALORII

2

PORTII

Ingrediente/compozitie:

- paste integrale;
- sare;
- o ceapa;
- piper;
- tarhon;
- ulei masline;
- zeama de lamaie

Preparare:

Se fierb pastele timp de 15 minute se lasa la scurs 5 minute apoi se caleste ceapa si se adauga sare, piper, tarhonul si zeama de lamaie se ameasteca bine si le incorpram cu pastele iar la final adaugam jumate de lingura de ulei.

Analiza ingredientelor rețetei Paste integrale:

Ceapă
Avantaje: Ceapa reduce colesterolul și previne apariția cheagurilor de sânge. Este utilă în caz de bronșita, astm, artrită, gută, probleme respiratorii și degerături....
Piper negru
Avantaje: Piperul negru este o sursă bună de vitamina K, fier, vitamina C, calciu, magneziu și potasiu....
Sare de masă
Avantaje: Sarea de masă este o sursă de calciu. Poate fi inlocuită în bucătărie cu plante aromatice și condimente....
Dezavantaje: Sarea de masă conține mult sodiu. Consumul excesiv de sare provoacă tensiune arterială și infarct. Sarea agravează reținerea fluidelor și poate duce la apariția cancerului la stomac și...
Tarhon
Avantaje: Tarhonul este o sursa excelenta de vitamina A, vitamina C, riboflavina, vitamina B6, acid folic, calciu, fier, magneziu, potasiu, niacina si fosfor....
Ulei de măsline
Avantaje: Are un conținut crescut de acizi grași benefici organismului și aduce un aport important de vitamina E și vitamina K organismului....
Dezavantaje: Folosirea repetată pentru prăjit a aceluiași ulei reprezintă un pericol pentru sănătate, deoarce sunt degajate produse toxice. Uleiul de măsline are un punct de ardere scăzut și nu este rec...
Zeamă de lămâie
Avantaje: Zeama de lămâie stimulează activitatea pancreasului și ficatului. Datorită efectelor antibacteriene este eficient împotriva durerilor în gat, ulcerelor bucale și gingivitei....

Căutați rețete culinare după denumire