Adaugă rețeta în lista dvs de rețete favorite

Rețetă Pere la cuptor cu ricotta și biscuiti

Vizite: 3830
Timp preparare: 30min
Dificultate: redusa
Rețetă Pere la cuptor cu ricotta și biscuiti
711

CALORII

4

PORTII

Ingrediente/compozitie:

4 pere coapte
70-80 g ricotta (sau branza de vaci)
2-3 lingurite scortisoara
4-5 lingurite miere
cativa biscuiti amaretto (sau biscuiti cu nuca)

Preparare:

Se spala perele si se taie pe jumatate. Cu ajutorul unei lingurite se scot samburii. Se umple golul format cu branza ricotta, apoi se presara scortisoara si miere. Se pun perele intr-o tava cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru 8-10 minute.
Se sfarama biscuitii. Se scoate cu grija tava din cuptor, se presara biscuitii, apoi se da din nou la cuptor pentru inca 6-8 minute.
Se scot perele din cuptor si se lasa sa se raceasca. Se mai pot presara inainte de a le servi cu putina miere.


Analiza ingredientelor rețetei Pere la cuptor cu ricotta și biscuiti:

Branză ricotta
Avantaje: Brânza ricotta conține proteine, calciu și seleniu....
Dezavantaje: Brânza ricotta este bogată în grăsimi saturate....
Miere
Avantaje: Mierea are un conținut scăzut de sodiu, colesterol și grăsimi saturate. Mierea are actiune antibacteriană asupra bacteriilor care dau diaree (salmonella și escherichia coli), în special la sug...
Dezavantaje: O mare parte din caloriile furnizate de miere provine din zaharuri. În miere se poate dezvolta toxina care dă botulismum, în condiții de anaerobioză (lipsa aerului), prin urmare mierea este cont...
Pere
Avantaje: Sunt un pachet de vitamine, minerale și fitonutrienți. Perele sunt bogate în fibre alimentare și vitamina C. Au efect antioxidant. Sunt dense din punct de vedere nutritiv și conțin fibre ce c...
Dezavantaje: Cea mai mare parte a caloriilor furnizate de pere provine din zaharuri. Perele proaspete conțin un alcool bazat pe zaharuri denumit sorbitol, care, în cantitati mari, poate provoca diaree la un num...
Scorțișoară
Avantaje: ScorÈ›iÈ™oara conÈ›ine uleiuri care împiedică dezvoltarea bacteriilor È™i fungilor, are proprietăți anti-inflamatorii, îmbunătățeÈ™te circulaÈ›ia È™i ar putea fi benefică în cazul unor afecÈ...
Dezavantaje: Scorțișoara conține coumarin, o substanţă care poate fi toxică pentru organism, afectând ficatul....

Căutați rețete culinare după denumire